Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повечеНа 4 и 5 септември 2025 г. във Факултета по Фармация към Медицински университет – Варна се проведе работна среща на тема: „Трансфер на знания и иновации в областта на качеството на храните: От лабораторията до пазара“.
Акцентът на работната среща беше насочен към практическите аспекти и новите подходи в анализа на храните. Събитието предостави възможност за обмен на знания, опит и добри практики, както и за запознаване с актуални методи, техники апаратура, използвани в съвременните изследвания на храните.
По време на срещата водещи учени и експерти представиха актуални научни постижения и иновативни подходи, насочени към приложението на резултатите от аналитични изследвания на състава на храни в реални индустриални условия. Съпътстващата дискусия на тема „Наука и бизнес“ предостави възможност за обсъждане на стратегии за преодоляване на бариерите между научните изследвания и практическите нужди на бизнеса, както и на възможности за финансиране на иновации с висок потенциал за внедряване.
Работната среща бе организирана от Катедрата по Химия в рамките на проект № BG-RRP-2.004-0009-C02 „Повишаване на транслационните постижения в медицината (MUVE-TEAM)“, финансиран от Европейския съюз чрез инициативата Next Generation EU.