Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.
Приемам | Разбери повечеНа 25 март в МУ-Варна проф. Алмуте Кристина Хауер от Университета в Грац, Австрия, изнесе лекция на тема „Алергия към белтъка на кравето мляко“.
Това събитие предостави уникална възможност за запознаване с най-новите изследвания и експертни анализи по темата за алергията към белтъка на кравето мляко – въпрос от голямо значение за областите на храненето, имунологията и общественото здраве.
Визитка: Проф. Алмуте Кристина Хауер е изтъкнат детски гастроентеролог в Медицинския университет в Грац, с водещи постижения в областта на детската гастроентерология, хепатология и хранене. Тя е национален представител на Австрия в ESPGHAN (Европейското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене) и играе ключова роля в международните научни инициативи в тази област.
Освен това, проф. Хауер е съ-директор на Американо-австрийската фондация, където активно участва в образователни и научни проекти, насочени към подобряване на клиничната практика и обучението на специалисти по детска гастроентерология в глобален мащаб.
Събитието се организира по проект № BG-RRP-2.004-0009-C02 „Медицински университет – Варна: Повишаване на транслационните постижения в медицината (MUVE-TEAM)“.